måndag 24 oktober 2011

Cowboys and Aliens 2011

Genre: Action Sci-fi


Denna filmtitel kan man inte ta seriöst, eller? Fast det finns många sådan där ute, t ex Alien vs Ninja, Earth vs Evil Aliens och Cowboys and Zombies etc. etc., fast det är en sak som skiljer, Cowboys and Aliens har ett gäng kända namn, såväl framför som bakom kameran. Framför kameran ser vi en av mina favoriter Harrison Ford (Star Wars, Indiana Jones) samt Sam Rockwell (Moon, The Green Mile) och Daniel Craig (James Bond) och bakom kameran, vilka vi inte ser, regissören Jon Favrean (spelade med i några avsnitt av TV-serien Vänner; han som ville bli The Ultimate Fighting Champion). Som producenter för denna film har vi kända namn som Ron Howard (Willow, Apollo 13, Da Vinci-koden) och Steven Spielberg (Hajen, ET, Schindler´s list). Vilken start elva!


 Handling?! Ja, jo… Titeln säger en del. Jake Lonergan (D. Craig) vaknar upp i ökenen, skadad och utan minne. På handleden har han ett metallarmband som han inte vet var han har fått ifrån, ej heller vad det är. Han tar sig till närmsta samhälle för att få reda på vem han är och det tar inte lång tid förrän andra får syn på honom som vet sanningen, han är en efterlyst man. Väl inne i staden kommer Jake i luven på Woodrow (H. Ford) och precis när ”gruffet” mellan dem båda kommer igång, anfaller utomjordingarna från himlen och tillfångatar de flesta i staden. Jake och Woodrow m fl slår ihop sig för att rädda sina nära och kära och för att vinna kampen mot utomjordingarna.


 Jag tycker filmen var ok, inte mer inte mindre. Ett extra plus får den för de lyckats blanda cowboys och utomjordingar i en och samma film. Specialeffekterna och ljudeffekterna är mediokra. På www.imdb.com har den fått i betyg drygt 6/10 och jag är beredd på att hålla med. Hade Sverige premiär 26 augusti.


Betyg: 6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar