tisdag 18 oktober 2011

Tucker & Dale vs. Evil 2010

Genre: komedi


Tolkar man bilden och titeln på denna film, får man intrycket att det är ytterligare en skräckfilm jag ska recensera, och det är delvis rätt, komedi/skräck står det på imdb men det tycker inte jag, komedi i all ära. Det var längesen jag skrattade och log igenom en film på detta sätt. Jag måste säga att denna är mycket underhållande i sin genre. 
 Tucker (Alan Tudyk) och Dale (Tyler Labine) två lantisar med hängselbyxor och skitiga kepsar, ska ha lite semester i en stuga i skogen, där ska de tillbringa tiden med att fiska, hacka och flisa ved samt dricka så många pilsner som möjligt, en rofull semester.
 Ett gäng ungdomar har slagit läger inte så långt ifrån Tuckers och Dale stuga, och det tar inte länge förrän allt, jag menar allt spårar ur. 
 Ungdomarna har planer på att ta ett natt dopp, Tucker och Dale tycker det är läge för en fisketur, där börjar filmen. En av flickorna i lägret tänker hoppa från en klippa, en bit där ifrån sitter lantisarna i en båt och fiskar och de får ögonkontakt, flicka blir förskräckt att se dessa två karatärerna, halka och ramlar och slår sig medvetslös. Lantisarna ror dit och får upp flickan i båten, detta ser de övriga ungdomarna och tror någon helt annat. Och det hjälper inte att Dale skriker till dem: - We got your friend!!
 Filmen fylls till bredden av förvirringar och missförstånd, ungdomarna försöker rädda sin vän och skydda sig mot lantisarna medans de tror att ungdomarna ingår i någon slags självmordspakt.
 Som sagt filmen är mycket rolig och underhållande i sin genre.


Betyg: 7/10

1 kommentar:

  1. Låter som en rolig film!
    Den får jag kolla upp nästa gång jag är laglig.

    SvaraRadera