torsdag 24 november 2011

Vad hände med dessa barnskådisar?

Tittade på Aliens (D. cut) igår och kom och tänka på Newt, vad gör hon idag? Hur ser hon ut? Är hon fortfarande ”skådis” och spelar med i dåliga amerikanska serier, som så många andra barnskådisar gör nu. Som t ex…

Robert MacNaughton, spelade Elliots storebror i filmen E.T. the Extra- Terrestrial (1982), vilken han vann pris för (Young Artist Award, 1983). Sen efter det har han som sagt gjort lite TV-serier, ingen jag tror har gått på SVT precis J. Sista kända TV-serie han medverkade i  var runt slutet av 80-talet, och efter det så har han nog bara levt på sin roll i E.T. År 2002 får han en son tillsammans med flickvännen och börjar jobba på posten och lägger skådespeleriet bakom sig. Robert är född 1966, 19 december i N.Y.
Harvey Stephens, lillpojken från Omen (1976) har typ bara medverkat i den filmen, gjordes en remake 2006 där han var med och spelade en reporter. Han fick rollen som Damien efter han slagit regissören i kulorna och han var tvungen att färga håret korpsvart, han är egentligen blond. Vad han gör i dagsläget vet jag inte, vad jag har hört och läst arbetar han med en film. Även Harvey har fått ett barn, Emma år 2002. Född 1970, 12 november i England.
Danny Lloyd, Danny heter Danny i filmen The Shining (1980) och det är nästa det enda han gjort i films värld. Han har spelat i en Tv-film efter det. Han har sagt att han inte är intresserad av en karriär som skådespelare och nu jobbar han som lärare i naturvetenskap. Danny är född den 1 januari 1973.


Jonathan Ke Quan, Short Round, Data är väl de karaktärerna som han är mest känd för, alltså Indiana Jones och de fördömdas tempel (1984) och The Goonies (1985). Hans bror skulle provspela för rollen i Indiana Jones filmen och Jonathan skulle bara hänga med och titta, gissa hur det slutade? J Nu jobbar han som stunt koordinator och är stort fan av Jackie Chan. Född 1971, 20 augusti i Vietnam.


Carrie Henn, jag avslutar med den person som fick mig att skriva detta, Newt. Hon har varit med i en film, och inte vilken film som helst utan Aliens – Återkomsten (1986). Jag läste att hon fick lite roliga smeknamn som Screamer och One Hit Wonder. Det sägs att hon fortfarande har kontakt med Sigourney Weaver.  Idag jobbar hon som lärare, har ett barn, 2005. Född 1976, 7 maj, USA.


Vill du veta mer om andra barnskådisar så finns det en dokumentär som heter ”100 Greatest Kids Stars” (2005). Det är bara Jonathan Ke Quan som är med av de jag har skrivit om, han ligger på plats 67.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar