tisdag 28 maj 2013

Ystads Allehanda intervjuar mig; 30 ÅR.

Hittade denna gamla intervjun när jag googlade mig själv. :) Får man googla sig själv egentligen??!?!


"Publikens reaktion är en kick"

Text: Helena Stenkvist 
Publicerad 3 augusti 2010 10.50 Uppdaterad 3 augusti 2010 10.55
Större eller mindre text Share on email Share on print
Familj.
 Det är fullt av tjejer hemma hos Dennis Klang och livet verkar, vid 30-års ålder, vara på topp. Senaste tillskottet till tjejgänget är 17 månader gamla Mina som ler med stora charmiga ögon och gurglar muntert. Dennis Klang vinkar lite till henne. – Att bli pappa är det mest fantastiska som har hänt mig, säger han stolt.
Med sin halmhatt och lediga t-tröja ser Dennis Klang så där avslappnat cool ut som man gör när man trivs med sig själv, livet och det man gör. Han är ledig ett par dagar från arbetet med Markurells i Wadköping och passar på att njuta av sommarlovet med familjen.

– I går åkte vi allihop till Bakken i Danmark och roade oss, berättar Dennis Klang.

I dag är familjen hemma i den ljusa, luftiga och moderna lägenheten i centrala Ystad. Dennis Klangs sambo Jessica och hennes döttrar Julia 15 och Saga 12 och så Mina, Dennis och Jessicas gemensamma dotter. De är en bildskön familj i en lägenhet som skulle kunna vara hämtad ur ett magasin om inredning. Men familjen har en närvaro och ett skratt som gör dem alla ytterst verkliga.

– Jag är en riktig Ystadpåg, en gång flyttade jag till Umeå, men där trivdes jag verkligen inte, skrattar Dennis Klang.

Många känner säkert igen Dennis Klang efter åtta somrar med Ystads stående teatersällskap i Marsvinsholm.

– Marsvinsholm är mitt andra hem, jag älskar sommrarna där, säger han.

Dennis Klang brinner för teatern och har hållt på sedan lågstadiet.

– På lågstadiet ville jag alltid vara med på sketchfestivalen som hölls på skolan. Min mamma träffar i bland min fröken och hon frågar alltid om jag fortfarande håller på med teatern.

Det är kontakten med publiken som får honom att fortsätta.

– Det är fantastiskt att få en sådan enorm respons. Att få 650 personer att skratta, då får man en kick.

Men satsa på en karriär som skådis vill han inte.

– Trots att det är en dröm som jag har innerst inne så får man ge upp för mycket; resa och vara i från sin familj under långa perioder. Och för att ens ha någon chans måste man börja på scenskola och då måste jag lämna familjen, det vill jag verkligen inte, säger han.På gymnasiet gick Dennis Klang estetisk linje med inriktning musik.

–Det fanns inte teaterinriktning, säger han.

Efter gymnasiet jobbade han på konsum och började så småningom plugga till lärare.

– Men jag slutade snabbt, jag orkade inte med att plugga igen, så jag började jobba på Polykemi, berättar han.

Där arbetar han fortfarande och trivs bra med sitt arbete som produktionsassistent.

– Han är en kontorsråtta, säger Jessica som sitter på soffan med dottern och lyssnar.

Dennis Klang skrattar och håller med.

– Det är ett bra jobb och de stöttar mig till hundra procent i mitt arbete med teatern. Under sommaren har jag varit både tjänstledig och tagit semester. Det funkar jättebra. Någon ledighet behöver jag inte, jag har det så bra på teatern.

Det var genom teatern Dennis Klang träffade Jessica.

– Hon är uppvuxen med teaterfolket och var ute på Marsvinsholm mycket. Det ena ledde till det andra och nu har vi familj och har varit förlovade i ett år.

Till hösten kommer Dennis Klang att återgå till arbetet som kontorsråtta på Polykemi, men han hoppas på att börja med ett nytt teaterprojekt så snart som möjligt.

– Tillsammans med scenmästaren Markus Haddis ute på Marsvinsholm har jag pratat om att göra något till hösten. Någon sorts revy, kanske en nyårsrevy, men jag vill inte lova för mycket.

Dennis Klang hoppas att han får många tillfällen att göra sina egna produktioner under de kommande åren.

– Det finns ett intresse för teater i Ystad och det behövs nya saker, säger han.

Någon drömroll har Dennis Klang inte.

– Det är klart att jag i bland ser någon bra karaktär på en film som jag hade tyckt vara cool att spela, men jag har inte funderat på det så mycket.

Men många filmer har Dennis Klang sett. Vardagsrummets ena vägg tas upp av enorm tv.

– Han har även en projektor med soround ljud som har tittar på i bland, avslöjar Jessica.

Film är en av Dennis Klang stora passion och han följer slaviskt Oscars-galan.

– Jag ser inte röda mattan, utan bara prisutdelningen. Jag ställer klockan på 02.00, ser allt ihop och går direkt till jobbet.

En kombination som kan vara ganska utmattande.

– Förra året gjorde jag precis så. Men när jag kom hem på lunchen för att vila lite, sa Jessica att det var dags att åka till BB. Så det blev ett väldigt långt dygn, skrattar han.

Dennis Klang ger ett väldigt moget intryck, kanske är det rollen som pappa som gjort honom så stabil.

– Jag har aldrig haft någon ålderskris, berättar han.

Inte heller den stundandes 30-årsdagen oroar honom.

– Det känns jättebra, jag trivs med min ålder. Själva dagen firar med en liten fest här hemma, säger han belåtet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar