torsdag 17 december 2015

Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens – May contain spoilers

Har läst lite (läs mycket) om vad folk tycker om den nya Star Wars filmen och väldigt många gillar den skarpt och det gör jag också. Väldigt skarpt, detta är en fantastisk film och Oscars nomineringar kommer att hagla.

Men de som dissar den nu och det är många som klagar på att det inte är en uppföljare utan snarare en remake av episod IV, A New Hope. Visst, där är många likheter mellan filmerna men vi fans som klagade på episod I-III (mest på episod I) på att där var för mycket trams, för dåliga/för många dataanimationer, för mycket barnfilm mm och som ville ha filmerna mer som originalen har verkligen inget att klaga på nu. Här bjuds det på det gamla hederliga Star Wars med mycket mask och kostym, grymma sets and locations, ingen maximerat när det ska vara minimalistiskt eller tvärtom. Vi träffa nya underbara karaktärer som möter våra original som Amiral Ackbar och Nien Nunb m. fl. 

Detta är en riktigt bra Star Wars film och jag längtar redan till nästa episod. Redan nästa år kan vi se Rogue One; A Star Wars Story som är en spin-off film om hur rebellerna kom över ritningen till Dödsstjärnan.

Nya biljetter är redan bokade så klart till Star Wars: The Force Awakens. 


Högsta betyg: 10/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar